НОВИНИ

Отново оранжев код за опасно горещо време в цялата страна

Оранжев код за високи температури и жега е обявен в цялата страна за вторник, 8 август, съобщават от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН. При оранжевия код синоптиците съветват хората да бъдат подготвени, тъй като високите температури могат да доведат до здравословни проблеми за чувствителни и болни хора, възрастни и деца. Препоръчва се да се следят прогнозите.

отново оранжев код опасно горещо време цялата страна
bnt avatar logo
от БНТ
07:35, 08.08.2017
Чете се за: 00:27 мин.
У нас

Днес отново ще е слънчево и горещо. Максималните температури ще са между 33° и 38°. След обяд ще се развива купесто-дъждовна облачност и на отделни места, главно в западната половина от страната, ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. Има условия за градушки. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток.

По Черноморието ще е предимно слънчево. Ще духа умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са 31-34°. Температурата на морската вода е 26-28°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините ще е предимно слънчево. След обяд ще се развива купесто-дъждовна облачност и главно в масивите от Западна България ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 27°, на 2000 метра - около 19°.

Атмосферното налягане е е и ще остане малко по-високо от средното за месец август.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
13 партиди със заразени яйца са открити и във Франция
13 партиди със заразени яйца са открити и във Франция
Пожари, бури и наводнения по света
Пожари, бури и наводнения по света