НОВИНИ

Опасно време и усложнена пътна обстановка в Югоизточна България

Оранжев код за опасно време в Сливенска и Бургаска област днес. Очакват се ветрове със скорост до 30 м в секунда, а в Бургаско - обилни снеговалежи. В други 13 области на страната е валиден жълт код.

bnt avatar logo
от БНТ
15:05, 04.01.2019
Чете се за: 00:48 мин.
У нас

СМОЛЯН

Обилният снеговалеж усложни обстановката по високопланинските проходи в Родопите. През Превала, Рожен и Печинско временно e oгpaничeнo движeниeтo зa aвтoмoбили нaд 12 т, а товарните автомобили над 3,5 т трябва да са задължително с вериги. Ограничено е движението на камиони и по пътя Михалково - Девин заради снегопочистване. Към момента няма населени места без електричество. Водоснабдяването също навсякъде е нормално.

БУРГАС

В Бургаска област тази нощ имаше силен вятър и снеговалежи главно по високите части на Стара планина и Странджа. Сняг не е валял единствено в Бургас, в района на автомагистрала "Тракия" и Ришкия проход. Заради силния вятър снощи има паднали дървета около река Ропотамо по пътя за Царево, но още преди полунощ пътят е бил разчистен. Всички пътища в региона са отворени и проходими при зимни условия. По пътя Обзор - Слънчев бряг е забранено движението на тежкотоварни автомобили над 12 т, съобщават от Областно пътно управление. През нощта най-много сняг е валял в района на община Малко Търново и по пътя Средец - Елхово. Няма бедстващи села. Всички пристанища на територията на Бургас са отворени. Няма отменени полети на Летище Бургас. За днес остава в сила предупредителният оранжев код за снеговалежи и силен северен вятър.

ШИПКА

От снощи сняг вали и на прохода Шипка. Към момента снежната покривка е около 10 см. Пътното платно е почистено и опесъчено. Движението е нормално. Машините на снегопочистващата фирма са в 24-часова готовност.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Работодателите трябва да съобразят условията на труд в студеното време
Работодателите трябва да съобразят условията на труд в студеното време
Българка е сред обвинените за банкова измама за 2 млрд. долара
Българка е сред обвинените за банкова измама за 2 млрд. долара