НОВИНИ

„Ориент Експрес ” отново в България

Легендарният влак „Ориент Експрес” отново пристигна в Русе. Той тръгна от Париж на 26 август, а по разписание в Истанбул трябва да пристигне утре вечер. Десетки русенци бяха дошли да видят луксозната влакова композиция, описана в романите на Агата Кристи и Брам Стоукър.

БНТ2-Русе
от БНТ2-Русе Теодор Стамболиев
12:09, 29.08.2017
Чете се за: 00:32 мин.

Близо 100-те пасажери от цял свят са платили между 7 и 10 хиляди паунда, за да пътешестват с легендарния влак „Ориент Екпрес”. В цената са включени парите за храна, купе, обслужване, нощувки и трансфери до хотели, както и екскурзии в Будапеща, Букурещ, Варна и Истанбул. По традиция влакът изминава разстоянието от Париж до Истанбул за не повече от седмица. И днес пътниците не слязоха да разговарят с русенци, поради засилени мерки за сигурност. Тази година повечето бяха американци, пътуващи за първи път по дестинацията, пресичаща половин Европа. За тях се грижи персонал от близо 50 души, разказа главният мениджър на влака - Бруно.

Бруно
Имаме близо 40 души американци, имаме англичани, французи, австралийци и няколко японци. Предлагаме им седемстепенно меню, главният готвач е французин, а персоналът е предимно от италианци.

Популярността на влака се дължи не само на романите на Агата Кристи, но и на луксозната обстановка и първокласно обслужване. През годините с него са пътували Балзак, Шарл де Гол и император Франц Йосиф.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Задържани са 52 кг хероин на граничния пункт Лесово
Задържани са 52 кг хероин на граничния пункт "Лесово"
Валентин Радев: Закрива се кризисният щаб в Кресна
Валентин Радев: Закрива се кризисният щаб в Кресна