НОВИНИ

Осъдиха германка за изнасилване и сексуално малтретиране на сина й

В Германия - майка и нейният приятел бяха осъдени на дълги години затвор за изнасилване, сексуално малтретиране и насилствена проституция на сина й. Много служби и дори съдилища са държали семейството под око, без да разкрият мъченичеството на момчето. Става въпрос за един от най-тежките случаи на насилие над деца във Федералната република.

Мария Стоянова
от Мария Стоянова
18:25, 07.08.2018
Чете се за: 00:41 мин.
По света
осъдиха германка изнасилване сексуално малтретиране сина

Става въпрос за неподозирана жестокост, която майката и нейният житейския спътник са причинили на сина ѝ. Тежки изнасилвания, тежко сексуално малтретиране и насилствена проституция чрез видеа в тъмната страна на интернет - Даркнет, когато момчето е било на седем години. Произнесените присъди са съответно тежки.

В малкото градче Щауфен, в югозападната част на Германия, двамата са измъчвали детето. Предлагали са го онлайн за изнасилване срещу пари и пред включена камера. Минимум шестима мъже са пристигнали заради това от други части на Германия, Швейцария, Испания.

Катя Рават, представя момчето, което вече е на 10 години. То е настанено в пълна анонимност в приемно семейство.

Катя Рават, адвокат: Не мога да кажа, колко трудно е за него, защото той не коментира. Майката има особена роля. Той говори за всички извършители, но не и за майката. Затова предполагам, че това го натоварва емоционално.

Пропуски на ангажираните със защита на децата служби, полиция, съд също са част от случая. Ако те своевременно са обменяли информация по между си, ако са говорили с момчето, а не с майка му, може би поне част от страданията му са щели да бъдат спестени.

Германските медии подхождат с изключително внимание и са изключили коментарната функция под информациите си за случая в интернет.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Митьо Очите остава 30 дни в турски арест, докато съдът решава за екстрадицията
Митьо Очите остава 30 дни в турски арест, докато съдът решава за екстрадицията
Тревога на летището във Франкфурт обърка въздушния трафик
Тревога на летището във Франкфурт обърка въздушния трафик