НОВИНИ

Осъдиха на 25 г. затвор мъж, убил приятелката си

Апелативеният съд в Бургас потвърди като правилна, законосъобразна и справедлива 25-годишната ефективна присъда на Теньо Енчев, признат за виновен от две съдебни инстанции за зверското убийство на 20 – годишната Ивета Т. от Айтос.

bnt avatar logo
от БГНЕС
15:32, 30.07.2019
Чете се за: 00:35 мин.
У нас
осъдиха затвор мъж убил приятелката

Теньо Енчев умишлено умъртвил по особено мъчителен за нея начин и с особена жестокост майката на детето си, с която живеел на семейни начала, като деянието е извършено при условията на опасен рецидив. Пред първоинстанционния съд Енчев е признал вината си, делото е преминало по съкратена съдебна процедура, като наложеното наказание „доживотен затвор“ е заменено с “лишаване от свобода“ в размер на 25 години, при първоначален строг режим на изтърпяване.

В постановеният съдебен акт на Апелативен съд – Бургас е посочено, че по време на съжителството им, Ивета системно и често е малтретирана физически и психически, като сигнали за домашно насилие са подавали свидетели по делото. Съдът е приел извода, че Енчев е причинил смъртта на младата жена с особена жестокост и по особено мъчителен за нея начин. Мъжът е определен от вещи лица и свидетели като агресивна личност, склонна към садизъм, отмъстителност и свирепост.

Мъжът е осъден да заплати на сина си А. Т., роден през 2015 г., обезщетение за претърпени неимуществени вреди в размер на 200 000 лева и на майката на убитата Ивета - 150 000 лева.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Демонстранти блокираха метрото в Хонгконг
Демонстранти блокираха метрото в Хонгконг
Започва процедура по ликвидацията на застрахователя Олимпик
Започва процедура по ликвидацията на застрахователя "Олимпик"