НОВИНИ

Осъдиха виновника за смъртта на млад футболист

Варненският окръжен съд наложи ефективна присъда на 28-годишния Бейтула Исмаил, който причини смъртта на младия футболист Никола Терзиев при пътнотранспортно произшествие на магистрала “Хемус”. Наказанието е лишаване от свобода за срок от 5 години и 6 месеца. Отнето му е и правото да управлява моторно превозно средство в следващите 8 години и половина. Присъдата може да бъде обжалвана пред Варненския апелативен съд.

БНТ2-Варна
от БНТ2-Варна
21:00, 01.06.2017
Чете се за: 00:35 мин.
У нас

Днес на заседанието на Окръжния съд във Варна беше представена новата техническа експертиза от джипиеса в колата на Никола Терзиев. В края на август миналата година той разнася пици с колата си, когато е застигнат и изхвърлен от пътя от друг автомобил, движещ се с висока скорост. Младият мъж загива на място. Девет месеца по-късно роднините и близките на Терзиев очакват справедливо наказание за виновника Бейтула Исмаил.

Анелия Терзиева
”Болката ми е толкова голяма, че единственото, което искам е повече никога той да не излезе на свобода, за да няма трето убийство”

Майката на Никола – Анелия Терзиева, настоява за изцяло нов Закон за движение по пътищата и за реформа в съдебната система.

Анелия Терзиева
“ С много високи глоби, много стриктни санкции. Второ обучението за младите шофьори, което в момента е под всякаква критика за мен, защото за 31 часа шофьор не се става”

Като шофьор Бейтула има множество и предишна ефективна присъда отново за причиняване на смърт на пътя. Сега той е обвинен за причиняване на смърт по непредпазливост.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ДРУГИТЕ новини: Роден на 1 юни
ДРУГИТЕ новини: Роден на 1 юни
Гледайте на живо по БНТ: Тържествената заря-проверка във Враца
Гледайте на живо по БНТ: Тържествената заря-проверка във Враца