НОВИНИ

Черна неделя: Осем души загинаха по пътищата днес

Черна неделя по пътищата. Осем са жертвите. Румънско семейство с бебе загина на пътя Варна - Бургас. 16-годишно момче - между Пазарджик и Пловдив. А двама души загубиха живота си на пътя между Калотина и Драгоман. Ключови пътища останаха блокирани с часове. Магистрала "Тракия" в посока към София също беше затворена заради инцидент със самозапалил се автомобил.

bnt avatar logo
от Екип на "По света и у нас"
20:19, 28.07.2019
5500
Чете се за: 01:11 мин.
У нас

Репортерът на БНТ Цветелина Катанска е на мястото на катастрофата край Драгоман:

Намирам се на 4 км от Драгоман в посока Калотина, където движението все още е частично блокирано, защото ТИР-ът не е отстранен. Влекачът, който трябва да го изтегли, пристигна преди малко.

Около 15 часа днес е станала тежката катастрофа. В нея участват две коли с чужда регистрация и ТИР. Инцидентът затвори напълно движението, което предизвика километрични опашки и от двете страни на ГКПП "Калотина". Задръстванията продължават и в момента.

Загиват двама души, а шофьорът на ТИР-а не е пострадал. Двамата загинали са се намирали в едната от колите. Те умират на място.

;

Жертви днес имаше и на пътя Варна-Бургас. Румънско семейство с малко бебе загина при челен сблъсък между лек автомобил и ТИР. Инцидентът е станал в района на с. Горица. На място загиват жената и малкото дете от лекия автомобил, а два часа по-късно е починал и мъжът, който е шофирал колата. Заради тежкото пътно произшествие, през целия ден, движението на автомобили се отклоняваше след село Рудник, през Дюлинския проход. Районът на инцидента остана недостъпен, като до мястото на катастрофата се допускаха само коли на Гражданска защита и линейки. Към момента движението на автомобили по пътя Варна - Бургас е възстановено.


16-годишно момче загина при тежка катастрофа на пътя Пазарджик-Пловдив. Инцидентът е станал на моста над река "Луда Яна". Движейки се в посока Пловдив, микробус е бил ударен от кола, която навлязла в насрещното платно. В резултат на удара бусът се е преобърнал, момчето е починало на място, а жена е в болница. До приключване на огледа пътят остана затворен, а движението се извършваше по обходни маршрути.


Лек автомобил изгоря напълно на магистрала "Тракия" малко след входа ѝ от Бургас към София. Водачът е разбрал за проблема, отбил автомобила в аварийната лента, но гасенето на огъня от газовата уредба било невъзможно. При инцидента няма пострадали, но до приключване на огледа на местопроизшествието и почистването на района, отсечката около 356-и километър на автомагистрала Тракия в посока София остана затворена, а автомобилният поток беше пренасочен през Айтос.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Къде сме ние: Очакванията на българите за икономическото развитие
"Къде сме ние": Очакванията на българите за икономическото развитие
Взеха проби за Африканска чума по свинете и във Видин
Взеха проби за Африканска чума по свинете и във Видин