НОВИНИ

Продължават проблемите с незаконни имоти в Гърмен

След спечелване на дело в Старсбург по казус с незаконно съборени къщи в Гърмен, все още има незаконни постройки в квартал Кремиковци. Няма общински жилища, където да се настанят хората, затова се удължават сроковете за събаряне. Собствениците на съборените къщи живеят при близки. Това каза кметът на Гърмен Минка Капитанова.

bnt avatar logo
от БНТ
07:04, 09.11.2018
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

Констатирани са над 120 незаконни постройки в Гърмен, премахнати са едва десетина от тях. Голяма част от незаконните домове стоят, защото няма къде да се настанят хората.

Семейства решават да обжалва решение на ДНСК, но не печелят делото.


;
Минка Капитанова, кмет на село Гърмен: Хората бяха подведени, че могат да обжалват, понеже бяха изпуснали всякакви срокове за обжалване на каквато и да било процедура. За да продължи събарянето, трябва да има място за настаняване. Има процедури, които са започнали, някои хора са си закупили земята, на която имат постройки и започнаха да проектират по законов ред. Процедурата трябва да започне по законно застрояване на тези къщи.

Правят се проверки постоянно и се спира незаконно строителство, добави кметът на Гърмен

Семействата, съдили държавата за незаконно събаряне на постройки, отказаха да застанат пред камерата на БНТ. Разказаха, че живеят в църква и след събарянето на къщите им са претърпели загуби за 200 000 лева и въпреки че са загубили делото, очакват да им бъдат възстановени парите от институциите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Днес е Международният ден за борба с фашизма и антисемитизма
Днес е Международният ден за борба с фашизма и антисемитизма
​В Благоевград готвят пореден протест срещу високите цени на горивата
​В Благоевград готвят пореден протест срещу високите цени на горивата