НОВИНИ

Най-после Лео с "Оскар"

Нощта на "Оскар"-ите сбъдна най-накрая мечтата на Леонардо ди Каприо и неговите фенове. Актьорът получи златната статуетка за ролята си във филма "Завръщането". Дългият път на Леонардо към Оскар-а очаквано предизвика силен отзвук в социалните мрежи.

Галя Крайчовска
от Галя Крайчовска
19:35, 29.02.2016
Чете се за: 00:52 мин.
Още

Пик на коментари и залагания белязаха тазгодишните награди "Оскар". И на сайта news.bnt.bg много зрители направиха верни предположения за новите отличници.

Най-после може да си отдъхнем. Леонардо ди Каприо взе заветния Оскар. Не че това му е най- най ролята, но Академията отново доказа, че наградата идва, когато му дойде времето.

Безспорно талантливият актьор отдавна си я заслужава тази статуетка. И при всяка номинация се появяваха залози за евентуалната му реч. Сега Лео се насочи към глобалното затопляне.

Очаквано Бри Ларсън е отличничката при дамите за главна роля. И тук букмейкърите се оказаха прави. Актрисата грабна статуетката за ролята си в "Стая". Връчи й я Еди Редмейн, който също я заслужаваше - за хамелеонския образ в "Момичето от Дания".

Но пък партньорката му Алисия Викандер стана първа за поддържаща роля и дава сериозна заявка за много ключови роли.

Може би затова едва не припадна на сцената.

Всякакви статистики се появиха, само няма за продажбите на транквиланти. Но определено е била повишена и доста разуптяни сърца е имало в залата и пред телевизорите.

Безспорната новина от церемонията - маестро Мориконе с първа статуетка за музика . 87-годишният Енио Мориконе спечели първия си "Оскар" за "Музика" с "Омразната осморка", след като взе почетната награда през 2007 г.

Втора силна година за мексиканеца Алехандро Иняриту - и "Завръщането" му донесе признанието на гилдията.

Филмът на годината е "Спотлайт", - истинската история на екип бостънски журналист. Това ли ще бъде посоката на следващите екранни истории- търсене на истината, новият сезон ще покаже.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Присъди за джебчийки
Присъди за джебчийки
Болница за плюшени мечета
"Болница за плюшени мечета"