НОВИНИ

Осми ден продължава издирването на Стоян Зайков от Костенец

В Костенец продължава издирването на заподозрения в убийства Стоян Зайков. Няма данни той да е напускал страната, заяви вътрешният министър Младен Маринов. Безпрецедентното полицейско присъствие в района остава. Вижте повече от прякото включване на Тихомир Игнатов.

Тихомир Игнатов
от Тихомир Игнатов Йоана Миланова
20:22, 17.05.2019
Чете се за: 01:12 мин.
У нас

През целия ден бяха претърсвани десетки постройки в Костенец, но от МВР признаха, че нямат нова гореща следа. Голямо струпване на спецсили имаше в района на гробищата, които се намират в покрайнините на града.

Осми ден Костенец се събуди, скован от напрежение. Утрото завари града с тежко въоръжени полицаи, следови кучета, високопроходими машини и хеликоптер. Районът, където беше извършено второто убийство, беше отцепен, а полицаи проверяваха всяка къща в него и всеки влизащ и излизащ автомобил.

Ст. комисар Николай Спасов, директор на ОДМВР - София: Казано на друг език, не сме му влезнали в пътечката.

Вътрешният министър Младен Маринов заяви, че полицията няма данни Зайков да е напуснал страната.

Младен Маринов - министър на вътрешните работи: Още самото начало при убийството на жената той е обявен за общонационално издирване, всички гранични пунктове са предупредени.

Слухът, че има списък с набелязани жертви скова от страх местните. От МВР отрекоха да разполагат с такъв.

Главен комисар Ивайло Иванов- главен секретар на МВР: Черно на бяло такъв списък няма как да се знае дали има, защото ако има потенциални жертви с такъв списък те са в евентуалния заподозрян.

Има обаче хора, поставени под полицейска закрила.

Младен Маринов - министър на вътрешните работи: Имали са конфликти, някои са роднини от страна на убитата и т.н.

Кметът на Костенец е съученик на издирвания Стоян Зайков. Споделя, че от години не поддържат връзка.

Радостин Радев - кмет на Костенец: През последните 15 години нямам никакво наблюдение с какво се занимава и какво прави всъщност той.

Заради горчивия опит от Ботевград с избягалия затворник Пелов, полицията е подготвена за варианта Зайков да е променил външността си като си е пуснал брада например.

Ст. комисар Николай Спасов, директор на ОДМВР - София: Основните характерни белези на лицето - нос, очи, уши, вежди, коса, в случая имаме оплешивяване челно, така че предлагаме хората, които са бдителни и ни помагат да наблегнат на тази визия.

Според източници на “По света и у нас”, Зайков е познат в крими средите с прозвището Рамбо, заради големия арсенал оръжия, с които може да борави.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Сова Харис: ГЕРБ с малка преднина пред БСП на прага на евроизборите
"Сова Харис": ГЕРБ с малка преднина пред БСП на прага на евроизборите
 Премиерът Борисов коментира срещите при президента за нов главен прокурор
Премиерът Борисов коментира срещите при президента за нов главен прокурор