COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Оспориха избора на ЦИК за доставка на машини за гласуване

Решението на ЦИК за избор на доставчик на машините за гласуване е оспорено пред Върховния административен съд от един от отстранените участници. Предстои на 30 април съдът да разгледа делото.

от БНТ
19:29, 26.04.2019
Чете се за: 00:35 мин.
У нас

Ето как говорителят на ЦИК Александър Андреев коментира въпроса дали съществува риск за реализиране на машинно гласуване на предстоящите европейски избори.

Александър Андреев, говорител на ЦИК: Не бих желал да коментирам вариант, в който да бъде отменено решението, тъй като все пак трябва да предоставим възможността на съда да прецени дали има основание за отмяна на нашето решение за избор на изпълнител или не. Всяко едно изявление в тази насока или защитата, на която и да било позиция, би поставило съда в необходимостта все пак да вземе предвид и тези изявления.

Днес започна предизборната кампания за изборите за членове на Европейския парламент на 26 май. За участие във вота са регистрирани 13 партии, 8 коалиции и 6 инициативни комитета. Кампанията ще бъде закрита на 25 май. В 5-дневен срок, считано от днес, партиите, коалициите и инициативните комитети трябва да подадат данни в Сметната палата за предизборната си кампания. Те трябва да включват наименованието на съответната политическа сила, приходите и разходите й, както и хората, които носят отговорност за счетоводната отчетност.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
С валежи, но малко по-топло до края на седмицата
С валежи, но малко по-топло до края на седмицата
Честито Възкресение Христово!
Честито Възкресение Христово!