НОВИНИ

Остава усложнена обстановката на магистрала „Тракия“

Силен снеговалеж, мъгла и ниски температури създадоха проблеми на пътуващите. Повече от шест часа движението на тежкотоварни камиони между Пазарджик и София беше спряно заради непочистено пътно платно. Тежка катастрофа сутринта блокира напълно движението към София.

БНТ2-Пловдив
от БНТ2-Пловдив Димитър Димитров
20:05, 26.02.2018
Чете се за: 01:38 мин.
У нас

Няма блокирани камиони на АМ „Тракия“ - една от най-критичните точни в страната до Пазарджик, предаде репортерът на БНТ-Пловдив Димитър Димитров. Наложи се да остане в сила ограничението за движение на тежкотоварни автомобили от сутринта до късния следобед - едва в 16:30 ограничението падна и тировете успяха да тръгнат.

;

Веднага след това започна чистене на магистралата. Зад тях също се образуваха големи опашки и това създаваше напрежение за шофьорите.

Една катастрофа сутринта до отбивката за село Церово блокира АМ „Тракия“ за повече от час. За щастие, нямаше загинали. Вижте повече какво се случи:

Докато автопатрул на Пътна полиция отбивал тежкотоварните автомобили заради катастрофата в аварийната лента, турски ТИР буквално се врязал в две от паркираните вече товарни коли и едва не ударил полицая.

Мирослав Стоянов, говорител на ОДМВР-Пазарджик: На косъм се разминава и животът на колегата, който е регулирал движението, в резултат на което трасето беше почти час и половина затворено платното в посока София.
;

Остра критика за състоянието на магистралата отправи министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков. Той поиска наказания за служители на областното пътно управление в Пазарджик:

;
Николай Нанков, министър на регионалното развитие и благоустройството: Въпреки ограниченията, които още сутринта бяха въвели колегите от Агенция „Пътна инфраструктура“ за ТИР-овете. Аз минах преди малко през "Тракия" - километрични колони, отново заради закъсали, аварирали ТИР-ове. Не може няколко ТИР-а да блокират половин България. Не, че колегите - между другото в пазарджишка област аз съм недоволен от това, което видях като свършено от колегите от АПИ. Ще има наказани. Този път не само снегопочистващи фирми. И от администрацията.
;

Проблеми със снега имаше както на пътищата, така и на летищата.

На летище Пловдив два полета бяха пренасочени към София заради неизчистена писта. Те идваха от Тел Авив и Франкфурт.

;

Според Владимир, който кара стока от София за Панагюрище, магистралата е зле почистена.

Владимир, шофьор: Трудно ли е пътуването? Мъка...сложно е, защото вижте колко колеги сме. Колегата отзад закъса, няма излизане.

Шофьори на камиони обясниха, че в другата посока от Пловдив до Пазарджик магистралата е почистена.

Всичко ни е изрядно: гуми, вериги, течности, зареждане на гориво и тръгваме на път. Смятаме, че нагоре ще е безаварийно карането.

18 машини почистваха и опесъчаваха пътя Пловдив-Смолян. Въпреки, че колите минаваха на всеки час, наш екип стана свидетел на поредния пътен инцидент, при който автомобил излезе от пътя. По думите на шофьора колата е поднесла заради хлъзгавия участък. Въпреки съветите да не се пътува при тези метереологични условия смелчаци не липсваха

Каквото трябва си имам, аз съм от Смолян и 30 години карам и не ме е страх. Иска внимаване и бавно каране.

В Пловдивска област станаха десетки катастрофи. Много пътища бяха трудно проходими през целия ден, но няма бедстващи населени места.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Около 100 български граждани са останали принудително в Рим
Около 100 български граждани са останали принудително в Рим
Тежка зимна обстановка в цялата страна
Тежка зимна обстановка в цялата страна