Остава в сила частичното бедствено положение в Червен бряг заради затворен мост

Частично бедствено положение в община Червен бряг е обявено официално от вчера. Причината е аварирал мост над река Искър в посока село Горник. Пет села и град Койнаре са откъснати от общинския център, а обходният маршрут удължава разстоянието с близо 100 км. Учениците са във ваканция до петък.

от Илиана Минковска
преди 1 година
Чете се за: 00:53 мин.
У нас

Мостът на пътя от село Горник, който е на един век, е с нарушена конструкция и за да не стане тежък инцидент, вече е изцяло затворен за движение. Крайната мярка засяга хиляди хора от околните села, които работят в града.

Ивайло, шофьор на микробус: Този моя бус и ей, онзи там, чакаме от тази страна на моста, хората ги прекарват от автогарата до моста, минават пеша, качват се при нас и ние ги разкарваме по селата.
Христо, работник: Ако се наложи да мине линейка, пожарна, какво правим, ние сме обречени.

Пенсионерка с две патерици едва преминава по затворения мост пеша, за да се прибере от града в село Горник.

Иванка, с. Горник: Ходя за лекарства, ходя при личния лекар, вземах си такси до другия край на моста, пък сега гледам да си взема друго такси до село да си ида.

15-годишната Фея от село Главаци учи в Червен бряг и вчера се прибрала пеша от училище.

Фея Юлиянова, ученичка: Всички училища няма да учат до петък, за да видят как ще стане работата. То не сме само ние, Горник, още са и Глава, Койнаре, Сухаче, Чомаковци.

Стоян Христов придружава камион със специален товар чак от Видин и е изненадан да види, че само един мост го дели от града, но няма как да мине по него.

Стоян Христов, гр. Видин: - Няма информация, че пътят е затворен, и сега трябва да се връщаме 50 км, за да хванем друг маршрут за Червен бряг.

Жителите на петте села се надяват да се намери бързо решение на проблема, защото идва зима и липсата на комуникации ще усложни още повече положението им.

Топ 24
Най-четени