НОВИНИ

Остават броени дни до концерта на Иън Гилън в България

Остават броени дни до концерта на Иън Гилън в България. Рок легендата поема на турне в Източна Европа, което ще започне именно от София. Гилън ще изпълни хитове на Дийп Пърпъл заедно с групата на Дон Ейри и Софийска филхармония. Плътно до звездата ще бъде и дъщеря му Грейс с интересно музикално предложение.

Андреа Драганова
от Андреа Драганова
09:25, 29.10.2016
Чете се за: 00:54 мин.
Още

Иън Гилън не се нуждае от представяне. Идва отново в България, за да ни припомни любими на няколко поколения хитове. Този път обаче ще станем свидетели на един по-нестандартен рок концерт!

Иван Несторов - Амебата: Ние сме приятели от 92-ра година още, изключителен човек. Но сега наистина идва с нещо абсолютно различно - той с банда, в която е Дон Ейри от Дийп Пърпъл, феноменален пианист и симфоничен оркестър, като симфоничният оркестър е български - Софийска филхармония.

Диригенството е поверено на композитора - Стивън Бентли - Клайн, който е работил с Barry White, Rod Stewart, Michael Bolton и други големи имена в музиката.

Една от изненадите на вечерта ще бъде дъщерята на Иън Гилън - Грейс. Тя и групата й Папа Ле Гал ще ни потопят в своя еклектичен стил. Критиката ги определя като една от най-горещите млади групи на Острова.

Иън Гилън започва да пише песни още като тийнейджър и днес продължава да пълни зали и стадиони по целия свят. През изминалата година може да се похвали с 48 напълно разпродадени концерта.

Иван Несторов - Амебата: Шапка трябва да им сваляме на тези хора. В момента Иън Гилън е на 71 години. Пожелавам на всеки такова творческо дълголетие. Но са малко хората, които успяват да се задържат на гребена на вълната толкова години.

Гилън и част от екипа му пристигат у нас на 1 ноември. По време на тридневното си гостуване в София, легендата ще се отдаде изцяло на репетициите със Софийската филхармония.

Входовете на зала 1 на НДК на 4 ноември ще бъдат отворени в 19:00 ч. Концертът ще започне час по-късно. Звездата ще излезе на сцената точно в 21:15, като шоуто ще продължи поне час и половина.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ще има ли телефони в асансьорите
Ще има ли телефони в асансьорите
Каква ще е съдбата на децата от Джунглата?
Каква ще е съдбата на децата от "Джунглата"?