НОВИНИ

Без зрителски вот на "Детската Евровизия". Как ще бъде избран победителя?

След 2 дни за Малта заминава българската делегация за "Детската Евровизия". След конкурса Лидия заминава на посещение при Дядо Коледа.

Благой Цицелков
от Благой Цицелков
19:49, 11.11.2016
Чете се за: 01:00 мин.
У нас

Тазгодишното издание на Детската Евровизия ще се състои на 20 ноември (неделя) в малтийската столица Ла Валета. Тогава Лидия Ганева ще влезе в оспорвана музикална надпревара с представителите на още 16 страни (Австралия, Албания, Армения, Беларус, Грузия, Израел, Ирландия, Италия, Кипър, Македония, Малта, Полша, Русия, Сърбия, Украйна и Холандия). Телевизионното шоу ще бъде предавано пряко по БНТ1 и БНТ HD от 17:00 часа българско време.

"Това е най-специалният проект за мен, той ни донесе най-много емоции, освен това ни среща с такива прекрасни деца като Лидия", каза Йоана Левиева-Сойър.

Лидия разказа, че вече се е запознала с всички останали участници в конкурса, с помощта на социалните мрежи. Пишат си и нямат търпение да се видят в Малта и да станат приятели. Лидия сподели още, че много се възхищава на Поли Генова. Двете са се засичали на различни концерти, но все още не се познават. Лидия е щастлива, че тяхната среща ще именно в Малта!

Вижте още какво казаха Лидия и Йоанна Левиева-Сойър във видеото.

;

Отпада вота на зрителите. Той ще бъде заменен от гласуване на две международни журита - професионално и детско (деца на възраст между 9 и 14 години) с по пет члена от всяка участваща страна. В допълнение ще има и експертна група от трима членове, която ще оценява изпълнителите в конкурса на живо по време на финалния концерт. Всяка от страните-участнички има право да определи състава на професионалното и детско жури, като гласовете им е с равна тежест в съотношение 50:50. Държавите ще посочат и свой говорител, който да съобщи резултатите по време на шоуто.

10-годишната Лидия Ганева, която ще представи страната ни в детския песенен конкурс и Йоана Левиева - Сойър, делигиран продуцент "Специални проекти" в БНТ 1 и ръководител на българската делегация в Малта, бяха специални гости на предаването "Още от деня".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
98 години от края на Първата световна война
98 години от края на Първата световна война
Първи археологически парк в София
Първи археологически парк в София