НОВИНИ

Оставиха в ареста мъжа, който нахлу въоръжен в президентството

72-годишният мъж, който вчера опита да нахлуе в президентството с пистолет, остава задържан за 72 часа. Повдигнато му е обвинение за незаконно притежаване на оръжие. Мярката му за неотклонение ще се гледа най-рано утре от Софийския районен съд.

Йоана Миланова
от Йоана Миланова
20:15, 04.12.2018
Чете се за: 00:37 мин.
У нас

72-годишният мъж е от Перник. Криминално проявен. По неофициална информация през 2002 г. при самоотбрана застрелял мъж. Осъдили го условно.

Близки на починалия обаче претендирали за обезщетение. Частен съдебен изпълнител може да вземе апартамента му и друг имот. Изправен пред реалната възможност със съпругата му да останат на улицата, решил да потърси помощ от държавния глава. Детекторите на входа реагирали на оръжие. При проверката служителите на НСО открили пистолет "Валтер" и 19 патрона.

Младен Маринов, министър на вътрешните работи: Не е показвал оръжието и не е заплашвал никого с него, но най-вероятно е показал такива намерения. Оръжието не е негово, той го притежава незаконно. Оръжието е на неговата съпруга.

Вицепрезидентът Илияна Йотова благодари за бързата реакция на НСО.

Илияна Йотова, вицепрезидент: И жандармерията, и Националната служба за охрана реагираха наистина безупречно. Предотвратена е може би по-голяма беля.Няма български гражданин, или който и да е било, да е потърсил среща с нас и ние да сме отказали, до този момент, за тези 2 години. Но аз призовавам и настоявам за това да има ред.

72-годишният мъж може да получи от 2 до 8 години затвор.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Абсурден случай в Университетската болница Свети Георги в Пловдив
​Абсурден случай в Университетската болница "Свети Георги" в Пловдив
Внимание поледици! Над 130 души пострадаха след падане по улиците в София
Внимание поледици! Над 130 души пострадаха след падане по улиците в София