НОВИНИ

Оставиха в ареста мъжа, който преби до смърт доц. Стефан Нейков

Окръжният съд в Пловдив остави в ареста с най-тежката мярка "Задържане под стража" Илия Стоичков, на 42 години. Срещу него е повдигнато обвинение за това, че на 3 юли в Пловдив умишлено е умъртвил доц. Стефан Нейков /на 70 г/. Установено е, че Нейков е починал след жесток побой с бейзболна бухалка, извършен от обвиняемия.

bnt avatar logo
от БНТ
13:56, 05.07.2018
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

Това е станало извън Пловдив, близо до село Оризари, където пострадалият е бил примамен от Стоичков и съпругата му Иванка, негова бивша студентка.

По думите на прокурора от ОП Георги Пенев установени са две рани на главата, емболия, множество счупени ребра, кръвонасядания и разкъсване на аналния отвор, причинено от бухалката. Отнет му бил и златен синджир, който Стоичков заложил, допълни Пенев.

Георги Пенев – Окръжна прокуратура – Пловдив: Множество наранявания, счупени ребра, удари по главата, по цялото тяло, жестоко убийство.
Георги Кременаров - адвокат: Нещата не са такива, каквито се представят на медиите, че съпругата му е имала любовна връзка едва ли не с въпросния доцент, само дотук ще спра. По разследването тепърва има доста неща да се изясняват и доста доказателства да се събират

По данни на разследването Иванка и убитият са имали връзка през 2005 година, но тя прекъснала обучението си. Сега поискала да поднови следването си и се свързала с Нейков, за да ѝ помогне, а той, според показанията на задържания, започнал да я изнудва за секс.

Илия Стоичков твърди, че не искал да убива жертвата, а само да я сплаши. След побоя съпрузите транспортирали пребития до района на Военна болница, където е намерен от полицията.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бисер Петков е новият председател на Надзорния съвет на НОИ
Бисер Петков е новият председател на Надзорния съвет на НОИ
Извънредното положение в Турция ще бъде отменено до края на месеца
Извънредното положение в Турция ще бъде отменено до края на месеца