COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Оставиха в ареста обвинените за жестокото убийство на мъж и жена

Софийският градски съд остави в ареста Пламен Шляпашки и Георги Нанчев, които са обвинени за убийството на Йордан Атанасов и съпругата му Мариана. Вижте и още във видеото.

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
19:36, 31.08.2019 (обновена)
Чете се за: 00:29 мин.
У нас

Съдия Атанас Атанасов определи убийството като изключително дръзко и брутално, а Шляпашки и Нанчев като опасни и непредвидими. В съдебната зала стана ясно, че един етикет е бил първият ключ, насочил разследващите към извършителите на двойното убийство.

Останките от телата на двете жертви са били в 3 80-литрови бели бидони, произведени в Румъния, а всеки е бил със свой сериен номер. На един от бидоните обаче има етикет, по който разследващите се ориентират в кой магазин тези бидони са били продадени. Отиват в магазина, а там управителката разпознава и своя почерк в този етикет.

Чрез компютърната система става ясно, че бидоните са купени на 14 юли сутринта. От видеонаблюдението виждат, че двама мъже с автомобил са дошли да закупят тези бидони. По номера на автомобила установяват, че той е собственост на Пламен Шляпашки и тогава се насочват към двамата като заподозрени.

Топ 24
Най-четени
Учени от БАН протестират срещу заграден имот
Учени от БАН протестират срещу заграден имот
Нов временен началник на Националната служба за охрана
Нов временен началник на Националната служба за охрана