Оставиха в ареста румънеца, който блъсна и уби дете на паркинг във Варна

Варненският окръжен съд остави в ареста 32-годишния румънец Адриан Крецу, който прегази с колата си 4-годишно момиче на паркинг в Морската градина. Детето загина на място. След поредицата тежки инциденти в града днес Комисията по безопасност на движението предложи на кмета Иван Портних да бъдат внесени промени в Генералния план за организация на движението във Варна.

от БНТ
преди 8 месеци
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

Адриан Крецу беше задържан за 72 часа, след което магистратите уважиха искането за постоянен арест, тъй като той е обвинен в тежко престъпление, няма постоянен адрес в България и има опасност да се укрие.

Димитър Кайряков, прокурор по делото: Назначени са съответните експертизи, за да изясним механизма на настъпване на произшествието и оттам - какви точно правила е нарушил самият водач.

В съда Крецу се разплака, каза, че съжалява и обясни, че не е разбрал как е станал инцидентът. Той може да получи от 2 до 6 години затвор за причиняване на смърт по непредпазливост. По време на заседанието неговият адвокат забрани клиентът му да бъде сниман. Този и други инциденти във Варна доведоха до предложението на Комисията по организация на движението в града да бъде променен Генералния план, което ще позволи на входовете на Морската градина бъдат поставени забранителни знаци за влизане.

Тодор Иванов, заместник-кмет на Община Варна: Това не е популярно решение, но трябва и сме длъжни да се съобразим с обществения интерес, но това да стане по законоустановения ред.

Друга промяна ще даде право на общинските полицаи също да контролират спазването на забраната.

Топ 24
Най-четени