НОВИНИ

Оставката на правителството ще бъде гласувана в сряда

Правителството няма да изтегля бюджета за 2017-та от Народното събрание и ще продължи да отстоява политиките в него. Това се посочва в позиция на финансовия министър. Владислав Горанов отбелязва, че не бива бюджетът да бъде заложник на безпринципно политическо противопоставяне и че министерството няма да допусне той да става жертва на популизъм. Оставяме на народните представители да подходят отговорно към дебатите за приемането на бюджета и да вземат решение за неговото приемане, допълва Горанов. Как ще продължи работата на Народното събрание в тази политическа ситуация - от парламента обобщава Надежда Василева.

Надежда Василева
от Надежда Василева
20:35, 14.11.2016 (извънредно)
Чете се за: 00:25 мин.
У нас

Днес на извънреден председателски съвет е решено заседанията във вторник и сряда да са от 14 часа, за да могат парламентарните комисии да приемат закона за държавния бюджет. От ГЕРБ направиха изявление и обясниха, че внасят и проект за решение, свързан с въпросите от референдума.

ГЕРБ подкрепят и трите въпроса от референдума. От партията настояват тези въпроси да бъдат обсъдени най-късно до 15 декември. За субсидията са готови да внесат законодателни проекти и тя да бъде премахната напълно. Те не се страхуват от волята на избирателите.

Данаил Кирилов, ГЕРБ: "Следваме въпросите така, както са представени. Подкрепяме волята на избирателя . В точка 4 сме посочили най-краткият възможен срок с оглед краткия времеви хоризонт на този парламент."
Димитър Главчев, зам.-председател на НС от ГЕРБ: "Съобразили сме се с резултатите от референдума."
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Посланици почетоха загинали британски войници
Посланици почетоха загинали британски войници
Доналд Туск поздрави Румен Радев
Доналд Туск поздрави Румен Радев