Това, което аз видях от първо лице, в комисия, беше категоричният отказ да се увеличат средствата за заплати на социалните работници. Позицията на Бисер Петков беше категорична, че тези средства трябва да се отделят, тъй като социалните работници са едни от най-бедните работници в страната. Това коментира в Сутрешния блок на БНТ Ваня Григорова от КТ "Подкрепа".

Гост по темата беше и предприемачът Красимир Дачев.

Според Дачев работодателите отдавна са искали оставката на Бисер Петков. По думите му в отрасъла има натрупани хиляди проблеми.

Красимир Дачев: Става въпрос за разход на милиарди, които се разходват нерационално, неефективно.

Ваня Григорова коментира, че Дачев е далеч от разговорите в Националния съвет за тристранно сътрудничество, и че работодателите не искат оставката на Бисер Петков.

Ваня Григорова: Имаше представители на работодателски организации, няколко, които обиколиха студиата, за да обяснят колко добър експерт е той и колко добър диалог водим с него. Категорично няма разхищение на милиарди в социалната сфера.
Гласуват предложението Деница Сачева да оглави социалното министерство

Гласуват предложението Деница Сачева да оглави социалното министерство

Оставката на министъра на труда и социалната политика Бисер Петков и гласуването на предложението поста да заеме Деница Сачева, влиза като извънредна...