НОВИНИ

Освободиха арестуваните за корупция саудитски принцове

Саудитските власти освободиха всички задържани за корупция, които се намираха в луксозния хотел Риц в Рияд, съобщи агенция Ройтерс. Сред тях има и членове на кралското семейство. Главният прокурор на кралството уточни, че чрез споразумения са конфискувани имоти, търговски дружества и пари за общо над 106 милиарда долара.

Емилия Запартова
от Емилия Запартова
21:03, 30.01.2018
Чете се за: 00:31 мин.
По света

56 саудитци остават задържани в антикорупционната камапния заради други висящи случаи, но всички високопоставени поданици, задържани в Риц-Карлтън миналия ноември са напуснали хотела.

Часове преди освобождаването си, принц Алуалид, водещ бизнесмен, даде интервю за Ройтерс в Риц, в което заяви, че очаква да бъде освободен до дни.Жители на Рияд изразиха задоволство след края на кампанията.

Абдула Ал Отайби, жител на Рияд: Това, което се случи е страхотно и ще бъде смятано за победа на правителството. Който и да е бил човекът, от него е била поискана сметка, независимо дали е кралска особа или гражданин. Най-важното е, че парите се върнаха при правителството.

Престолонаследникът принц Мохамед бин Салман, който беше начело на акцията, посочи че 95 процента от обвиняемите са се съгласили на сделка, като са предали активи, за да се компенсират загуби, достигнали 100 милиарда долара през последните години. Очаква се хотел Риц да заработи нормално от 14 февруари.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Инициалите на тримата наследници на британския престол са на нова монета
Инициалите на тримата наследници на британския престол са на нова монета
Мерки за по-чист въздух и в Прищина
Мерки за по-чист въздух и в Прищина