НОВИНИ

От 1 януари 2018 г. откриват директна самолетна връзка София - Баку

От 1 януари догодина ще бъде открита директна самолетна връзка София - Баку. Това стана ясно от съвместната пресконференция на президентите на Азербайджан и България.

Вера Александрова
от Вера Александрова
11:55, 13.10.2017
Чете се за: 00:35 мин.
У нас

С тържествена церемония в резиденция Загулба започна официалната визита на президента Румен Радев в Баку.

Президентът Илхам Алиев определи България като близък приятел и стратегически партньор. Двамата президенти виждат възможности за сътрудничество в областта на енергетиката, транспорта, туризма, селското стопанство, културата и образованието.

Конкретният резултат от това посещение е откриването на директна самолетна връзка между Баку и София

Румен Радев, президент на България: Добрата новина, разбира се, това е намерението и готовността на ръководството на Азербайджан да открие първата директна линия между Баку и София, и то още 1 януари следващата година. Това съвпада и с поемането на председателството на Съвета на ЕС. В тази връзка България потвърждава и своята подкрепа към Република Азербайджан за новото всеобхватно споразумение с ЕС.

Илхам Алиев, президент на Азербайджан: Сътрудничеството в областта на енергетиката е стратегическо. България е член на Южния газов коридор, който ще свързва нашите страни. Стойността на този проект е 40 милиарда долара и в него участват седем страни. Азербайджан има възможност да доставя за България газ от находището Шах Дениз.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Осем месеца условна присъда за ученика, който нападна учител в Садово
Осем месеца условна присъда за ученика, който нападна учител в Садово
Кой ще е следващият канцлер на Австрия?
Кой ще е следващият канцлер на Австрия?