НОВИНИ

От БСП поискаха спиране на концесията на интермодалния терминал в Пловдив

Незабавно спиране на концесията на интермодалния терминал в Пловдив поискаха от БСП. Те определят като грабеж намерението на правителството да даде за 27 години на конкретна фирма съоръжение, в което са вложени 10 милиона лева от Националната компания железопътен транспорт.

Александър Марков
от Александър Марков Десислава Маркова
19:44, 22.12.2016
Чете се за: 00:25 мин.
У нас
Драгомир Стойнев - депутат от ПГ на БСП-лява България: Нашите съмнения са, това е голяма транспортна фирма от Пловдив, която ще спечели тази концесия и за 4 хиляди лева на месец, тоест образно казано една будка за вестници на "Витошка" ще определят цените и таксите за останалите транспортни фирми.

От Министерството на транспорта отговориха, че прединвестиционно проучване и одобрение за изграждането на интермодалния терминал в Пловдив е направено при правителствата на Станишев и Орешарски. Процедурата за предоставяне на концесия е започнала на 10 ноември, когато кабинетът Борисов все още не е бил в оставка.

От министерството уточняват, че условията към концесионера са да плати еднократна такса от 5000 лева, да изплаща годишни такси в размер на 50 хиляди и 10% от нетните приходи за годината. Инвестициите, които концесионерът ще трябва да направи са в размер на 6 млн. лв.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Повече средства за почистване и озеленяване на София през 2017
Повече средства за почистване и озеленяване на София през 2017
Законови проблеми с легитимността на кмета на район Младост“?
Законови проблеми с легитимността на кмета на район "Младост“?