НОВИНИ

От днес детска градина „Брезичка“ в Бургас вече има нов директор и нови учители

С решение на кмета на морския град спешно се създава и Родителски съвет по въпросите на образованието. Мерките се въвеждат след скандалния видеоклип със скрита камера, който показа насилие и обиди на учителки над деца.

bnt avatar logo
от Веселин Григоров
16:29, 05.02.2018
Чете се за: 00:43 мин.
У нас

Дългогодишен педагог ще е временно изпълняващ длъжността директор на детската градина. Константина Иванова има трудната задача да върне доверието на родителите , след скандала с насилие над децата.

Константина Иванова: В момента не е стресова ситуацията, дори в групата в която се създаде скандала, няма напрежение. В момента децата са 24 днеска. Дойдоха двама психолози, които след обяд ще имат среща с родителите-ще провеждат анкети и отделно с децата.

Предстои да бъде монтирано и пуснато в действие видеонаблюдение, а Константина Иванова ще изпълнява длъжността директор докато бъде проведен конкурс. До началото на следващата седмица директорите на всички учебни заведения трябва да представят в Община Бургас списък на родители, които биха желали да участват в новия родителски комитет. Той ще бъде консултативен орган към кмета на града и ще има две секции-начално и средно образование.

Йорданка Ананиева, зам.-кмет: В него ще се поставят и ще се разглеждат всички въпроси, които са свързани с двете направления в образованието, като се започне от приема за детска градина, приема за първи клас, съответно сигурността, видеонаблюдението и всички останали въпроси които касаят родителите.

До края на седмицата се очаква прокуратурата да излезе с конкретни заключения и да повдигне обвинения за упражненото насилие над 5 годишните деца от група „Мики Маус“.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Рекордно студена Олимпиада очаква спортистите и гостите на Пьонгчанг
Рекордно студена Олимпиада очаква спортистите и гостите на Пьонгчанг
Околовръстното шосе от Младост до АМ Тракия е в напреднала проектна фаза
Околовръстното шосе от "Младост" до АМ "Тракия" е в напреднала проектна фаза