НОВИНИ

От днес може да се проверява номер и адрес на избирателната секция

От днес избирателите могат да проверят номера на избирателната секция и мястото на гласуване за предстоящите избори за общински съветници и кметове на 27 октомври 2019 г.

bnt avatar logo
от БГНЕС
12:28, 16.09.2019
Чете се за: 00:32 мин.
У нас
проверява номер адрес избирателната секция

Справката за всички български граждани се осигурява от Главна дирекция "Гражданска регистрация и административно обслужване" към Министерство на регионалното развитие и благоустройството.

Проверка през интернет може да се направи на адрес http://www.grao.bg/elections/. Сайтът предоставя и възможността да се подават "Искане за гласуване по настоящ адрес" по електронен път от общинските администрации след идентификация с електронен подпис.

Гражданите могат да се информират за мястото на гласуване като изпратят SMS на номер 18429, който е единен и за трите мобилни оператора (A1, Теленор и Виваком). Цената на SMS e 25 стотинки без ДДС. В текста на SMS се изписват единствено десетте цифри на ЕГН. Системата връща SMS с номера и адреса на избирателната секция за Избори за общински съветници и за кметове на 27 октомври 2019 г. за въведения ЕГН.

Друг вариант за получаване на информация е с обаждане чрез стационарен или мобилен телефон, като се избере номер 0800 1 4726 ("0800 1 GRAO"). Тел. 0800 1 4726 е безплатен за цялата страна.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
На 30 септември изтича срокът за подаване на коригиращи декларации
На 30 септември изтича срокът за подаване на коригиращи декларации
Подобрява се състоянието на Цвета Караянчева
Подобрява се състоянието на Цвета Караянчева