НОВИНИ

От ГЕРБ ще гласуват по съвест за оставката на Антон Тодоров

Депутатите от ГЕРБ ще гласуват по съвест по въпроса с оставката на Антон Тодоров. Парламентарната група на партията тази вечер не излезе с единно решение. Тодоров подаде оставка вчера, след като като в петък негови думи пред Нова телевизия предизвикаха остри реакции на политици и медии. По-късно депутатът се извини за думите си и обясни, че не е разбран правилно.

Надежда Василева
от Надежда Василева
20:00, 10.10.2017
Чете се за: 01:04 мин.
У нас

Пред колегите си от ГЕРБ Антон Тодоров отново е обяснил мотивите за подадената оставка. Един от тях е, че негативните реакции удрят върху авторитета на партията. Днес депутатът определи случилото се с него и с Делян Добрев като активно мероприятие.

Антон Тодоров - депутат от ГЕРБ: За да бъде спряно това активно мероприятие, трябва в един момент да се изкопае ров. Тоест снежната топка на клеветата и черния пиар загива, когато попадне в рова на истината и достойнството.

Съжалявате ли за вашите думи и вашата реакция? Ваши колеги от ГЕРБ ги определиха като неуместни?

- Казах няколко пъти, че се извинявам на Виктор Николаев. Така или иначе мероприятието е свършено. Не казвам, че съм жертва, никога през живота си не съм се чувствал като жертва. Ако някой си мисли, че ще спра, няма да спра до тук. Тоест в някакво ново амплоа аз ще работя по същия начин, който познавате.

Преди заседанието на групата, депутати разкритикуваха думите на Антон Тодоров от петък.

Тома Биков - депутат от ГЕРБ: Неговото изказване не беше подходящо, доколкото това е въпрос, за който трябва да си подаде оставка, вече е въпрос на лично себеусещане, след като е преценил, че подава оставка, това е един много сериозен стандарт.

Групата не излезе с общо решение дали ще приеме оставката на депутата.

Цвета Караянчева: Колегите го подкрепиха изключително много и благодариха за работата, която сме работили заедно. Той ще има възможност да се развие в ново амплоа и там ще бъде много полезен. Все още нямаме крайно решение как ще се гласува, нека да преспим тази вечер, колегите ще гласуват по съвест.

Миналата седмица групата на ГЕРБ също беше решила да гласува по съвест по казуса с оставката на Делян Добрев заради скандала с роднинските назначения в Хасково и тя беше отхвърлена в пленарната зала. Утре залата има последната дума и по въпроса с оставката на Антон Тодоров.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
70% от произведените в България софтуерни продукти се изнасят в чужбина
70% от произведените в България софтуерни продукти се изнасят в чужбина
Майстори на карикатурата от цял свят гостуват в Етнографския музей на Пловдив
Майстори на карикатурата от цял свят гостуват в Етнографския музей на Пловдив