НОВИНИ

От инициативен комитет „Лозенец“ поискаха строежът на „Златен век“ да спре

От инициативния комитет "Лозенец" настояват за спиране на строежа "Златен век" на фирма "Артекс" , както и за разрушаване на незаконната част. По думите им шефът на ДНСК Иван Несторов заблуждава, че издадените от главния архитект заповеди автоматично удължават срока на разрешението за строителството. От "Артекс" пък твърдят, че според последните промени в Закона за устройство на територията, имат валиден документ за строителство до 2020 г. Случаят със "Златен век" обаче е заварен и промените не важат за него.

Карина Караньотова
от Карина Караньотова
17:56, 01.04.2019
Чете се за: 00:40 мин.
У нас

Твърдението,че сградата "Златен век" е законна е лъжа, смятат от инициативния комитет "Лозенец". Според тях след изтичането на издаденото разрешително за строеж - обектът е трябвало поне да бъде спрян до уточняване на ситуацията.

От инициативния комитет "Лозенец" смятат, че е несериозно и дори абсурдно от ДНСК да се позовават на съдебно решени по друг казус и от друг град.

Войслав Тодоров, общински съветник , ИК "Лозенец": Казус за тротоарно право в Бургас, той казва, че важи за този случай в Лозенец. Категорично не е вярно, че това решение удължава решението за строеж.
;

Във връзка с исканите от жители на района оставки на зам.-министър Валентин Йовев и на началника на ДНСК арх. Иван Несторов , регионалният министър Петя Аврамова коментира, че не трябва да се прибързва, а да се изчака решението на Софийския градски съд и Специализираната прокуратура.

Петя Аврамова, министър на регионалното развитие и благоустройството: И тогава да имаме вече да имаме становище от компетентните органи по темата този обект "Златен век" на фирма „Артекс“ има ли, или не в момента разрешение за строеж .

От инициативния комитет "Лозенец" обаче смятат, че не е нужно ДНСК да чака съдът да ги принуди да се произнесат, а трябва веднага да предприемат мерки за събарянето на незаконната част от сградата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Управляващите в Турция губят Истанбул, Анкара, Измир
Управляващите в Турция губят Истанбул, Анкара, Измир
Йенс Столтенберг: НАТО с повече учения в Черно море
Йенс Столтенберг: НАТО с повече учения в Черно море