НОВИНИ

От Камарата на строителите призоваха да не се политизира трагедията край Своге

В позиция от камарата на строителите призовават трагедията в Своге да не се политизира като се поставя негативен знак върху строителния бранш като цяло.

камарата строителите призоваха политизира трагедията своге
bnt avatar logo
от БНТ
20:57, 31.08.2018
Чете се за: 00:31 мин.
У нас

Камарата смята, че твърденията за „порочни системи в обществените поръчки, строителството", „изядени" пари и вихреща се „безнаказаност" са необосновани и безотговорни.

Камарата не приема използването на президентската институция за разпространение на откровено неверни твърдения, които могат да доведат до сериозни икономически вреди на бранша и уронват авторитета на строителната професия. Това говорене е изключително опасно, то ще доведе до блокиране на европейски средства, фалит на фирми, драстично увеличаване на безработицата, стачки и негативен имидж на България.

Българските строители не са крадци и престъпници, заявяват от Камарата и призовават президента Румен Радев да се извини на над 5000 фирми с повече от 200 000 служители.

Строителният отрасъл е изправен пред огромни предизвикателства, спирането на стартирали и забавянето на реализацията на предстоящи важни инфраструктурни проекти може да доведе до сериозни икономически последици за България, както и до критично задълбочаване на и без това тежкия проблем с липсата на кадри, които просто ще напуснат страната, търсейки по-стабилен трудов пазар.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Осъдиха на доживотен затвор британски гражданин, планирал атентат срещу Мей
Осъдиха на доживотен затвор британски гражданин, планирал атентат срещу Мей
Започват празниците на изкуствата „Аполония 2018“
Започват празниците на изкуствата „Аполония 2018“