НОВИНИ

От началото на март камерите на Пътна полиция са засекли над 100 000 нарушители

Над 100 хиляди нарушения на скоростта са засекли 28-те камери, с които работи от началото на месец март Пътна полиция. Другите 148 мобилни камери, монтирани по пътищата в страната, до момента са установили 190 хил. случая на превишена скорост. Това стана ясно по време на демонстрация пред медиите как работят новите камери.

bnt avatar logo
от С. Илиев, Ст. Христова
20:35, 27.09.2018
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

Четири от камерите на статив са дали различни дефекти след пускането им в употреба. Развалени са били камерите на пътните полицаи в Благоевград, Русе, Разград и Ловеч, но вече са поправени.

комисар Росен Рапчев, началник отдел в "Пътна полиция" при ГДНП: Дефектите са в невъзможност да регистрират нарушения и за това ние ги даваме за ремонт, по никакъв начин не са ощетявали шофьорите.

На автомагистрала "Тракия", в района на Пазарджик, само за септември новите камери са засекли 850 водачи с превишена скорост.

комисар Росен Рапчев, началник отдел в "Пътна полиция" при ГДНП: Камерите разпознават номера, след което полицейския инспектор задължително преглежда тези номера и ако случайно не е разпознат правилно този номер, защото това са все пак техника, знаете и че не всички номера са в добро състояние, има зацапани номера, които не може да се разпознаят, когато има такива недобре разпознати, полицейския инспектор преглежда записите и ако има корекция ги коригира.

282 000 шофьори миналата година са хванати да карат с превишена скорост, а от началото на тази година досега засечените нарушения са с 130 хиляди повече. В момента тече обществена поръчка за доставка на още 56 камери, които са много по-ефективни от традиционните мобилни, допълни инсп. Рапчев.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нова наредба за проектирането на пътища
Нова наредба за проектирането на пътища
Представиха Национална програма за подобряване качеството на въздуха у нас
Представиха Национална програма за подобряване качеството на въздуха у нас