НОВИНИ

От нашия пратеник: Как едно българо-френско семейство вижда изборите във Франция

Родени са на една дата в една и съща година. Българин и французойка. С проф. Боян Христофоров и Ан дьо Колбер-Христофоров ни среща Надежда Василева.

Надежда Василева
от Надежда Василева
09:40, 07.05.2017
Чете се за: 00:53 мин.
У нас
Проф.Боян Христофоров - лекар: "Срещнах я в Германия, тогава бях войник. След войната имаше окупация на Германия от французи, англичани и американци. Тя беше учителка там. Франция е родина. Имам 2 родини. България и Франция. Много обичам Франция, обичам и България."

Ан е художничка. Потомка на финансовия министър на крал Луи 14-ти. Влюбва се в България, след като се омъжва за Боян.

Ан дьо Колбер-Христофоров - художничка: "Открих забележителни хора. Наистина забележителни! Много интелигентни хора, много музиканти. Щастие е да виждаш този букет от надежди, когато си в България. Обичам България."

Не само обича България. Рисува я. В дома им България е навсякъде. Боян пристига във Франция когато е на 10 години. И успява. Става професор по гастроентерология. Изключително уважаван лекар. Дълги години ръководи клиника в Париж. Продължава да работи, обучава и студенти. Преди години Ан и Боян отварят дома си и сърцата си за талантливи младежи от България и различни държави, и им помагат да учат и да сбъдват мечтите си. Какво очакват да се случи във Франция след президентските избори? Казват, че хората очакват реформи.

Боян Христофоров: "Безработицата ги тормози много, има 10 процента хора без работа, и трябва законите за работа да се сменят. "

"Не трябва да се затварят граници, това не отговаря на духа на французите. Макрон е млад човек, който няма много политически опит, но видяхме как израстна през последните 2 години. Изглежда разумен, спокоен и интелигентен."

Казват, че политиката трябва да служи на хората. Една българо-френска история с много надежда, талант и един отворен дом за всички.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
13-годишният Любомир Янев спечели надпреварата Spelling bee
13-годишният Любомир Янев спечели надпреварата Spelling bee
Ранната диагностика - ключова за репродуктивното ни здраве
Ранната диагностика - ключова за репродуктивното ни здраве