НОВИНИ

От Реформаторския блок настояват за Консултативен съвет за национална сигурност

Вчерашната реч на президента Радев беше по-добра от произнесената в парламента. Това показва, че той може да се адаптира към критики. Липсват обаче доста неща. Можеше да каже кога ще са предсрочните избори, какъв ще е съставът на служебния кабинет, да свика Консултативен съвет за национална сигурност, на който да се проведе задълбочен дебат за състоянието на държавата към настоящия момент. Това заяви Антони Тренчев от Реформаторския блок в студиото на "Денят започва".

bnt avatar logo
от БНТ
07:37, 23.01.2017
Чете се за: 00:18 мин.
У нас

Президентската институция има комфорта на 5-годишния мандат. Той има относителното спокойствие да прави това, което има намерение да прави. Критичното ни изказване не е дребно заяждане, посочи депутатът.

Антони Тренчев заяви, че за Реформаторския блок датата на предсрочните избори не е от съществено значение, по-важно за тях е какво ще се случи до датата на изборите. Даде за пример заложеното в закона за всички изборни секции да бъде осигурено машинно гласуване.

Приоритет за реформаторите остава антикорупционното законодателство, първа и крайно необходима крачка за реформа, заяви Тренчев.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Калоян Паргов: В предизборната кампания предстои цирк
Калоян Паргов: В предизборната кампания предстои цирк
Мадона защити изказването си за взривяване на Белия дом
Мадона защити изказването си за "взривяване на Белия дом"