НОВИНИ

От утре започва ремонт на участък от АМ "Тракия"

От утре движението по част от автомагистрала Тракия между Пловдив и Чирпан ще бъде ограничено. Причината - ремонт в участъка от 133-я до 155 километър, който е строен преди повече от 20 години и е в изключително лошо състояние. Още за организацията на движението - вижте във включването на Деница Торньова.

bnt avatar logo
от Деница Торньова/Сашка Пушкова
20:30, 07.05.2018
6225
Чете се за: 01:02 мин.
У нас

Движението в посока Бургас ще се пренасочи към пътен възел Пловдив - Изток, по стария път 1-8, ще стига до село Поповци и от там ще се качва на второкласния път номер 66. И на пътен възел Плодовитово, тежкотоварните камиони обратно ще слизат на магистралата. От същото място ще се отбива и движението в посока София. Като отново на пътен възел Пловдив - Изток тировете ще могат отново да се качат на магистралата.


;

Преминаването през някои участъци на автомагистрала Тракия за мнозина шофьори е истинско изпитание.

Движа се по лявата лента, за да избягвам дупките и чисто и просто е ужасно, това не е магистрала, това е селски път.

И дупки има, и на вълни, общо взето е лоша магистралата, то цялата магистрала е такава, то няма нищо хубаво и до Бургас съм пътувал - същата работа е.

Друсаше, малко не прилича много на магистрала, иначе като платна са широки, ама имат нужда от асфалтиране като че ли.

Освен преасфалтиране в участъка от 133-я до 155-я километър се предвижда отводняване и подмяна на мантинелите и пътните знаци. Ще се работи поетапно, като първо ще се ремонтира платното към Бургас, а движението на леките автомобили ще бъде двупосочно в лентата към София.

инж. Михаил Рашков - АПИ: Дясно платно в посока Бургас нашият разчет е до края на май да го направим него и тогава да прехвърлим движението в това платно ремонтираното, а да почнем да правим другото платно. Другото платно ще го направим до 30 юни най - късно.

В отсечката, която ще се ремонтира, максимално допустимата скорост за леките автомобили ще бъде 70 километра в час.

инспектор Ботьо Гиргинов - КАТ Пловдив: В тези участъци, в които има ограничение на скоростните режими във връзка - в случая с неизправности на пътното платно - ние ще осъществяваме контрол, включително с техническите средства за установяване на превишение на скоростта.

В останалите проблемни участъци на автомагистрала Тракия между Пловдив и Стара Загора ограничението остава 90 километра в час.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Протест за болницата в Ловеч блокира пътя София - Варна
Протест за болницата в Ловеч блокира пътя София - Варна
Организатор на експедицията: Надявам се Боян Петров да е слязъл до Лагер 1 или 2
Организатор на експедицията: Надявам се Боян Петров да е слязъл до Лагер 1 или 2