НОВИНИ

От утре затварят за ремонт столичния булевард "Христофор Колумб"

От утре затварят за ремонт стария път към Летище "София". Основният булевард до аерогарата - "Брюксел" - остава отворен и ще е алтернативата на бул. "Христофор Колумб" за един месец. През това време той ще бъде напълно обновен в отсечката от Източната тангента до ул. Продан Таракчиев. Участъкът ще е изцяло затворен за автомобилно движение.

Карина Караньотова
от Карина Караньотова
18:45, 07.07.2018
Чете се за: 00:43 мин.
У нас

Ремонтът на бул. "Христофор Колумб" ще започне от кръговото кръстовище с Източната тангента и ще продължи в посока летище "София", като ремонтът ще се извършва в пет етапа.

Евгени Крусев, зам.- кмет по транспорта, СО: Основни елементи от инфраструктурата липсват, тъй като тротоари няма, осветление също няма и никога не е имало, настилката на пътното платно е изключително компрометирана, защото тук с десетилетия не са извършвани цялостни ремонти. И именно поради тази причина решихме да предприемем цялостен ремонт, така че да можем да гарантираме по -дългосрочно и качествено състояние на пътната инфраструктура.


;

Сега настилката ще бъде подменена, ще бъдат изградени тротоари и осветление на стойност 1 милион лева. По време на реконструкцията автобусите ще са със сменен маршрут. Ще се допускат само автомобили, които работят в района, а останалите трябва да изберат алтернативен маршрут.

Евгени Крусев, зам.-кмет по транспорта, СО: Алтернативните пътища, които препоръчваме на хората да използват, са бул. "Брюксел", ако имат път към кв. Христо Ботев или летище "София", а Източната тангента и "Мими Балканска" ще продължат да функционират като алтернатива на бул. "Христофор Колумб".

Веднага щом строителите приключат с този булевард се преместват на Източната тангента, която също ще бъде ремонтирана в посока Ботевградско шосе. Това ще стане в средата на август.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Полицията издирва извършителите на взривения в Пловдив банкомат
Полицията издирва извършителите на взривения в Пловдив банкомат
Ангелкова: Китайските туристи ще нарастват с по 5% всяка година до 2023 г.
Ангелкова: Китайските туристи ще нарастват с по 5% всяка година до 2023 г.