НОВИНИ

Отбелязваме 76 години от разстрела на поета Никола Вапцаров

Отбелязваме 76 години от разстрела на поета Никола Вапцаров. С рецитиране на негови стихове и поднасяне на цветя творци, общественици и политици почетоха паметта му. Вижте още в прякото включване на Айше Сали от полигона, където е разстрелян поетът.

Айше Сали
от Айше Сали
12:36, 21.07.2018
Чете се за: 00:27 мин.
Още

Днес си спомняме за поета, който е може би една от най-оспорваните личности в българската литература. Но независимо дали харесваме неговите идеали, няма как да подминем неговият талант и саможертва. Вапцаров е човек, който обича моторните песни, но повече от всичко обича човека и свободата.

Анжел Вагенщайн - писател: С почитания и поклон към подвига на всички и особено към подвига на Вапрацаров , който съчета поезията, любовта към Родината и светла вяра в бъдещето, както той пише - "бронирана здраво в гърдите".
Георги Златарев - актьор: Когато се задълбочиш във Вапцаров разбираш, че вътре може да се намери всичко - модерност, политика, любов, романтика. При Вапцаров дали пише за машините или за любимата си - усещащ любов. И няма миг, в който той да не е обичал хората, света.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Журналистът Наско Атанасов представи книгата си Моите учители
Журналистът Наско Атанасов представи книгата си "Моите учители"
По данни на Агенцията за бежанците: Центровете в страната са почти празни
По данни на Агенцията за бежанците: Центровете в страната са почти празни