НОВИНИ

Ученици сложиха розови тениски срещу насилието в училище

Всяка последна сряда на месец февруари е ден на розовите фланелки. Затова учениците са облечени в розово като символ на тяхната позиция и неприемане на тормоза в училище. Вижте как в едно столично училище отбелязват този ден.

Милена Кирова
от Милена Кирова
12:36, 24.02.2016
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

Традицията тръгва от Канада през 2007 г. . Един ученик отива на училище с розово поло. Останалите съученици започват да го обиждат и подиграват. На следващия ден двама негови съученици решават да се обединят срещу насилието над съученика си и раздават 50 розови фланелки, като така казват: "Не, на насилието".

В софийското училище "Българско школо" целият клас е облечен в розово днес.

Учителката, госпожа Боянова заяви пред камерата на "По света и у нас", че идеята е дошла от учениците й от 4А клас, които са решили да се включат в кампанията "Не на насилието".

Децата казват, че не бива да има насилие, защото така хората се натъжава по много начини, както физически, така и психически. Малчуганите искат спокойно да ходят на училище, а не да ги е страх, че могат да ги обиждат и дори набият. Те споделиха пред камерата ни и нов вид насилие в социалните мрежи, когато някой те снима в неприлична поза и качи снимката във Фейсбук.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пожар горя в лятното кино до НДК
Пожар горя в лятното кино до НДК
Европа отличи проект за защита на Бургаските езера
Европа отличи проект за защита на Бургаските езера