НОВИНИ

Отбелязваме празника на Сухопътните войски

Липсата на желаещи да облекат униформата, ниските заплати и мотивацията, са основните проблеми на армията, заяви президентът Румен Радев във Военната академия, където тържествено беше отбелязан Деня на Сухопътните войски. По случай празника бяха наградени офицери и ветерани за техния професионализъм при изпълнението на войнския им дълг.

Николай Минков
от Николай Минков
13:09, 16.11.2017
Чете се за: 00:51 мин.
У нас

На днешния ден преди 135 години младата българска армия печели една от най-големите си победи в своята история - тази при Сливница. Това се превръща и в ден на сухопътните сили, който честваме днес.

Президентът и върховен главнокомнадващ Румен Радев подчерта, че Сухопътните войски са добре подготвени и изпълняват не само конституционните си задължения за защита териториалната цялост на България, но и активно участват в задгранични мисии по линия на НАТО и ЕС. Държавният глава обаче посочи и проблемите.

Румен Радев - президент на Република България: "През последните десетилетия, в резултат на недалновидна политика, на недостатъчно финансиране в Сухопътни войски се развиха и много проблеми. Най-вече тревожно висок процент на неокомплектованост и тенденция за отход, нисък социален статус и заплащане, които не съответстват на степента на риска, на отговорността на риска, на степента на отговорността на задачите, които се решават. Занижена мотивация.

Началникът на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов поздрави ветераните и военнослужещи.

генерал-майор Михаил Попов - началник на Сухопътните войски: На личния състав на Сухопътните войски, на семействата на военнослужещите и цивилните служители, на ветераните от войните, на офицерите и сержантите от запаса и резерва, на всички, които и в този момент с достойната си служба на хиляди километри от родината издигат престижа на Сухопътни войски и на Българската армия, на нашите истински приятели, пожелавам от сърце здраве, много сили, повече оптимизъм и вяра в бъдещето. Честит празник!

Офицери и ветерани от Сухопътните войски бяха наградени за техния професионализъм при изпълнението на войнския им дълг.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Община Пловдив ще си откупи терена с археологически разкопките до Централна поща
Община Пловдив ще си откупи терена с археологически разкопките до Централна поща
Ядките понижават риска от сърдечносъдови заболявания
Ядките понижават риска от сърдечносъдови заболявания