НОВИНИ

Отбелязваме Световния ден за възпоменание на жертвите от катастрофи

580 души са загинали по пътищата на страната от началото на годината. Днес отбелязваме Световния ден за възпоменание на жертвите от катастрофи. Тази година той преминава под мото "Да намалим наполовина смъртните случаи при пътни произшествия". Заради тежките пътнотранспортни произшествия от последните дни, премиерът Борисов свика и спешна среща в Министерски съвет. Какви мерки бяха начертани и как беше отбелязан деня в памет на загиналите по пътищата? Отговорите от Деница Торньова.

БНТ2-Пловдив
от БНТ2-Пловдив Деница Торньова
19:30, 19.11.2017
Чете се за: 00:29 мин.
У нас

27-годишна жена е настанена в болница без опасност за живота. Именно тя е шофирала колата, която рано тази сутрин се преобърна по таван и се приземи върху стълбите на подлеза до Водната палата. Зрелищната каскада всъщност е финалът на шофиране след употреба на алкохол. Установено е с дрегер, че е седнала зад волана с 1.28 промила алкохол в кръвта.

Тежко остава състоянието на част от ранените при двете катастрофи на пътя София – Варна. Все още има опасност за живота на жената, пострадала при челния сблъсък между пътническия бус и товарен автомобил в петък. В тежко състояние са още двама от пострадалите. Именно заради серията инциденти в участъка Ябланица – Севливо, премиерът Бойко Борисов свика спешна среща в Министерски съвет. Какви мерки бяха набелязани, за да се повиши безопасността на пътя и до 2020г. смъртните случаи да намалеят наполовина.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
От нашия пратеник: Гърция се бори с последствията от опустошителното наводнение
От нашия пратеник: Гърция се бори с последствията от опустошителното наводнение
Разкриха убийството на 25-годишния наркодилър в Перник
Разкриха убийството на 25-годишния наркодилър в Перник