НОВИНИ

Отчетоха замърсяване на въздуха в Девня

Автоматичната измервателна станция „Изворите” в Девня отчете наднормено замърсяване на атмосферния въздух по показателя „фини прахови частици”. Това става ясно от справка в специалното приложение на сайта на Община Девня за качеството на въздуха. Данните сочат, че замърсяването е продължило около 18 часа – от 13:30 часа на 6 януари до 07:30 часа на следващия ден. Диаграмите показват, че са достигнати стойности от близо 80 микрограма на кубически метър въздух при пределно допустима норма от 50 микрограма.

БНТ2-Варна
от БНТ2-Варна
10:44, 08.01.2018
Чете се за: 00:15 мин.
У нас

Според Регионалната инспекция по околната среда и водите във Варна източник на наднорменото запрашаване на въздуха в Девня е битовото отопление на твърдо гориво. От Община Девня припомнят, че миналото лято, станцията е отчела наднормено замърсяване с фини прахови частици в продължение на 3 денонощия през неотоплителния месец август.

Автоматичната измервателна станция “Изворите” е промишлено ориентирана и с обхват на действие 2 километра. В нейния периметър попадат само производствата от Индустриална зона - север в града.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мъж почина, след като беше прострелян в София
Мъж почина, след като беше прострелян в София
Европредседателството блокира движението в София
Европредседателството блокира движението в София