НОВИНИ

Отхвърлиха твърденията на Доналд Тръмп за фалшификация на изборите

Американският министър на правосъдието Лорета Линч категорично опроверга твърденията на републиканския кандидат за президент Доналд Тръмп, че изборите през ноември могат да бъдат фалшифицирани в полза на Хилари Клинтън. Линч заяви, че нейното министерство работи в тясно сътрудничество с всички регионални щатски ведомства, за да се уверят, че изборните системи са защитени от кибератаки и всякакъв вид саботаж.

Георги Петров
от Георги Петров
07:45, 21.10.2016
Чете се за: 00:55 мин.
По света

На последния си дебат с Хилари Клинтън, който се проведе през миналата нощ в Лас Вегас, Доналд Тръмп обяви, че няма да съобщи дали ще признае резултатите от изборите за законни и валидни до самия край, след което доизясни думите си на предизборна реч в щата Охайо.

Доналд Тръмп, кандидат за президент на САЩ: "Дами и господа, бих искал да направя важно съобщение днес. Бих искал да обещая на всичките ми избиратели и поддръжници и на целия американски народ, че ще приема напълно резултатите от тези исторически президентски избори... ако спечеля!"

Заканите на Тръмп, че няма да признае изборните резултати за валидни, провокираха масово възмущение и бяха осъдени от редица негови съпартийци, както и от Първата дама Мишел Обама, която се съсредоточи върху думите му, че "ще държи всички в напрежение".

Мишел Обама, първа дама на САЩ: "Когато кандидат за президент заплаши да игнорира нашите гласове и да отхвърли изхода от изборите, той заплашва самата идея за Америка и ние не можем да приемем това. Човек не може да държи американската демокрация в напрежение, защото твърде много хора са се борили и са загинали в името на тази демокрация."

Дъщерята на Доналд Тръмп - Иванка - не коментира изказванията на баща си относно законността на изборния процес, но защити политически некоректния му реторичен стил в една от редките си предизборни изяви в щата Уисконсин:

"Той не е политически коректен. ...И смятам, че всички ние харесваме това в него, нали? Поне в 97 процента от времето. Баща ми не е политик."

Според последните социологически проучвания, последвали дебата между Клинтън и Тръмп, разликата между двамата кандидати е достигнала седем процента в полза на бившия държавен секретар.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мексиканси съд отхвърли жалбите срещу екстрадирането на Ел Чапо
Мексиканси съд отхвърли жалбите срещу екстрадирането на Ел Чапо
Умна раница за по-чиста природа
"Умна раница" за по-чиста природа