НОВИНИ

Откраднаха националното знаме пред областната управа в Кърджали

В Кърджали вече ще пазят с видеокамери националният трибагреник. Мерките бяха взети, след като днес неизвестни засега извършители откраднаха националното знаме от пилона пред сградата на Областната администрация в Кърджали.

bnt avatar logo
от Валя Атанасова
21:19, 12.07.2016
Чете се за: 00:29 мин.
У нас

Кражбата е станала в ранните часове на деня. Липсата на флага е установена от охраната на сградата. Подобна кражба се случва за първи път. Областният управител на Кърджали няма обяснение.

Илия Илиев, областен управител на Кърджали: Аз не съм гадател и не мога да имам предположения. Това е един вандалски акт, на един от символите на държавност в нашата страна.

Веднага е сигнализирана полицията.Взети са отпечатъци, проверяват се записите от охранителните камери. В областната администрация допускат, че е възможно кражбата да е извършена от запален патриот.

Илия Илиев, областен управител на Кърджали: Ако е родолюбец нека да дойде. И ако има други родолюбци ще им подаря по един национален флаг, но нека да не го свалят от пилона пред администрацията.

Независимо дали посегателството е от любов или от омраза, вече са взети мерки то да не се повтаря. Още днес камерите за охрана са настроени така, че да обхващат и пилонът с националния трибагреник.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Ангелкова: Ръст от 14% в туристическия бранш за първите пет месеца
​Ангелкова: Ръст от 14% в туристическия бранш за първите пет месеца
Нов спортен комплекс в Симитли
Нов спортен комплекс в Симитли