Откраднаха специално колело на дете с церебрална парализа

Крадци задигнаха специално колело за нуждите на 11-годишно момиче, страдащо от детска церебрална парализа. Кражбата е станала посред бял ден в творческия квартал "Капана" в центъра на Пловдив. Майката на Вики сподели за наглото посегателство в социалната мрежа, а за броени дни историята трогна хиляди хора.

от Антон Чавдаров
преди 3 години
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

Колелото на Вики изчезва във вторник преди обяд от обичайното си място. Стои в задния двор на къщата, в която живеят двете с майка й. Посегателството върху него не е за първи път.

Гергана Николова - майка на Вики: Имаше един опит за кражба в началото на лятото. Тогава обаче беше осуетена и вчера сутринта успяха.

Триколката не е като всички останали колелета. Изработена е по поръчка за детето и е съобразена с неговите нужди.

Гергана Николова - майка на Вики: По нейните размери е. Съобразено е с нейното физическо състояние - на краката на ръцете, по дължината на костите й, широчина на таз, размер на обувки, абсолютно всичко е съобразено с нея. Ще бъде неудобно да бъде ползвано от друг човек.
Вики: Колелото за мен не е само за разходки. То е за упражнения, за запознанства, за всичко.

Полицията е проверила камерите в района на кражбата, но крадецът не е бил засечен на тях.

Гергана Николова - майка на Вики: Много моля, върнете усмивката на Вики. Нека да върне колелото, защото той няма да може да го ползва по начина, по който го ползва Вики.
Вики: Аз много искам колелото ми да го върне. Моля.

Стотици хора вече са предложили финансова помощ на Гергана, която отглежда сама дъщеря си. Започва събирането на средства - в случай, че триколката не бъде намерена - да бъде изработена нова.

Топ 24
Най-четени