НОВИНИ

Откраднати са около 12 000 лева при банковия обир в столицата

Втори въоръжен банков грабеж в столицата само за два дни. Откраднати са около 12 000 лева. Пострадали хора няма.

Мая Димитрова
от Мая Димитрова
18:13, 12.02.2020
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

Малко преди 10 и половина тази сутрин въоръжен мъж влиза в банков клон на бул. "Цар Борис Трети" и заплашва касиерката. Успява да вземе наличните в касетата пари в различна валута.

Според СДВР няма връзка между днешния грабеж и този в понеделник на бул. "Мадрид" преди няколко дни. Извършителите и на двете престъпления към този момент се издирват. Има предположение обаче, че може да става дума и за един и същи човек.

От СДВР съобщиха, че разполагат с описание на извършителя на днешния обир. Той е заснет от камерите в района на банката и може да бъде идентифициран. От банката заявиха за БНТ, че оказват пълно съдействие на разследващите органи, а откраднатата сума пари е застрахована. От МВР съобщиха, че утре ще се срещнат с Асоциацията на банките у нас, за да обсъдят възможни мерки за сигурност.

Ст. комисар Георги Хаджиев, директор на СДВР: В клона на банката няма обособено касово помещение, което означава, че няма каквото и да е преградно съоръжение - дали ще бъде стъкло или нещо друго. А парите, които са били на работния плот, са отнети от неизвестния извършител.
Гл. комисар Христо Терзийски, директор на ГД "Национална полиция": Контролът по осъществяване на сигурността на банковите клонове единствено става по наредба 444 на БНБ. Но отново казвам - за нас това е проблем. Тези нападения в такива клонове имат широк обществен отзвук.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Право на отговор на Валери Симеонов
Право на отговор на Валери Симеонов
Главният прокурор възложи на ДАНС пълна проверка на приватизацията
Главният прокурор възложи на ДАНС пълна проверка на приватизацията