НОВИНИ

Откриха единия от двамата изгубени туристи в Пирин

Спасителите от Сандански откриха единия от двамата изгубени туристи в района на местността "Спано поле" в Пирин планина. Акцията по издирването им е започнала снощи и продължава вече 20 часа.Вижте повече от прякото включване в емисията "По света и у нас" от Миглена Медарова

bnt avatar logo
от Миглена Медарова
18:03, 07.08.2019
Чете се за: 00:29 мин.
У нас

Акцията по издирването на втория турист продължава и в момента. Спасителите обхождат по-голям периметър в района около заслон Спано поле.

Неговият спътник - 75- годишен мъж е открит по-рано днес в района на Перовата колиба. Според спасители той се е държал изключително грубо с екипа, който го е открил, заради това, че няма планинска застраховка и ще трябва да плати спасителната акция. Той е бил в добро физическо състояние. Не е дал насоки на спасителите, къде може да се намира неговият спътник. Не е ясно и защо двамата са се разделили.

Двамата мъже са се движили в група към Спано поле, но са решили да се отделят от групата. Сигнал, че са се загубили са подали към 22.00 часа снощи. Районът, в който са се загубили е изключително тежък, казват местните.

Преди минути два екипа на "Национален парк - Пирин" потеглиха към Спано поле, за да се включат в издирвателната акция на втория турист.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Правителството гарантира до 741 млн. лв. финансиране за АМ Струма през Кресна
Правителството гарантира до 741 млн. лв. финансиране за АМ "Струма" през Кресна
Над 1,5 млн. хектара земя поразени от пожарите в Сибир и руския Далечен изток
Над 1,5 млн. хектара земя поразени от пожарите в Сибир и руския Далечен изток