НОВИНИ

Откриха изложбата "Мост към Кристо" във Варна

Фотографската изложба “Мост към Кристо” се откри тази вечер в Градската художествена галерия във Варна. Тя представя фотоси на наши сънародници, посетили плаващите кейове на Христо Явашев – Кристо миналото лято в Италия.

БНТ2-Варна
от БНТ2-Варна А. Цекова, М. Николов
20:32, 25.01.2017 (извънредно)
Чете се за: 00:41 мин.
Още

Гостите на изложбата във Варна имат възможност да преживеят по различен начин „оранжевото лято“ на Кристо и Жан-Клод, да ”видят” един вълнуващ визуален разказ. Платната скъсяват дистанцията до творческия свят на Кристо, разкриват преживяванията на хората, които са се докоснали до реалните „Плаващи кейове“.

Пламена Димитрова – Рачева - директор на Градската художествена галерия във Варна
”Реалността така да се трансформира, за да се превърне в една красива природна картина и илюзия, която да остави един много вълнуващ спомен.”

Експозицията представя 60 любителски кадри на наши сънародници, запечатали преживяванията си и уловили еуфорията на момента в снимки.

Пламена Димитрова – Рачева - директор на Градската художествена галерия във Варна
”Тази светлина, тази красота на гънките и на самата материя, която преобразява природната среда, това е нещо, което е много красиво и много вълнуващо за всички, които са били свидетели и на проектите на Кристо.”

Специално за варненската публика проектът „Мост към Кристо“ е съпътстван и от изложба, която представя селекция от над 30 ръчно подписани от Кристо и Жан-Клод постери, дарени през годините на Варна. При откриването на изложбата тази вечер беше представен и документалният филм ”Мостовете на Кристо” на журналистката Евгения Атанасова.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Очаква се пиково потребление на ток
Очаква се пиково потребление на ток
Името на Франсоа Фийон беше замесено в скандал
Името на Франсоа Фийон беше замесено в скандал