НОВИНИ

Откриха кокаин за над 2,5 млн. евро в пратка с банани в Бургас

Четири кашона със 76 кг. чист кокаин бяха открити в склад на фирма за търговия с цитрусови плодове в Бургас. Работник на фирмата се натъкнал на пратката в складовете на фирма „Интер Цитрус" в кв."Победа" в морския град. Заловеният кокаин е на стойност над 2,5 млн. евро.

bnt avatar logo
от Веселин Григоров
20:01, 17.08.2019
Чете се за: 01:08 мин.
У нас

В склада тази сутрин работник при разфасоване на банани намира няколко пакета, в които се оказва чист кокаин. Веднага сигнализира полицията, която започва разследване по случая. Подробностите бяха съобщени пред медиите от Окръжния прокурор и шефа на полицията.

Пратката от 400 тона банани пристигнала в склада на фирмата на 31 юли по нейна заявка. Пакетите са открити в кашоните с плодовете днес, докато работниците ги приготвяли за търговската мрежа.

Ами то се вижда просто. То просто елементарно се вижда пратката каква е, че е голяма, огромна е. То няма как да се скрие това нещо. Кашон по кашон, щото гледаме бананът какъв е на цвят и там се откри това нещо.

От фирмата веднага съобщили в полицията. От там казаха, че пакетите били покрити с метално фолио, за да не може да бъдат видени през рентгена.

старши комисар Калоян Калоянов - директор на ОД на МВР-Бургас: Всеки един пакет е с тегло два килограма и половина. Разположен е така, че на повърхността при отваряне и отстрани, където са дръжките, има отвори, на пръв поглед да се виждат плодовете.

Вече се проследяват пратките, които бургаският склад експедира по различните направления. До момента 3240 кашона са били експортирани за Румъния. Засега не е установено друго количество кокаин. От Окръжната прокуратура съобщиха, че пазарната цена на заловения наркотик е 2 650 000 евро.

Георги Чинев - окръжен прокурор на Бургас: По цени на дребно грамът на този вид високорисково наркотично вещество възлиза на близо 70 евро, а на едро на килограм цената е около 80 000 лева.

Пратката е пътувала от Еквадор през Италия с кораб под либерийски флаг и е пристигнала на пристанище Бургас в края на юли. Наказанието за съхраняване с цел разпространяване на високорисково наркотично вещество в особено големи размери е затвор за срок от 5 до 15 години, и глоба от 20 000 до 100 000 лева.

Пратката банани от Еквадор е била претоварена в Италия, оттам тя пристига в бургаската фирма. По документи е установено, че в пратката участват 32 еквадорски ферми. От баркодовете на кашоните ще се установява точно в кои е сложен кокаинът.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
2 години от атентата в Барселона
2 години от атентата в Барселона
Проливни дъждове причиниха сериозни наводнения в Истанбул
Проливни дъждове причиниха сериозни наводнения в Истанбул