НОВИНИ

Откриха нова детска площадка в двора на "Пирогов" от кампания "Малките герои"

Нова детска площадка бе открита днес в двора на болница "Пирогов" в столицата. Изграждането й е част от кампанията "Малките герои" на Фондация "Америка за България". Площадката е направена със средства на двама дарители, които са пожелали да останат анонимни. В момента тече реконструкция на детските отделения, които също ще бъдат напълно преобразени.

Мая Димитрова
от Мая Димитрова
19:34, 20.09.2017
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

В двора на Пирогов вече има има детска площадка. Само за няколко месеца пространството бе преобразено и вече очаква малките си посетители.

Десислава Тельокова - изп. директор на Фондация "Америка за България": Беше едно малко тъжно място и ние затова решихме да внесем малко цвят, а също така да зарадваме малките пациенти на Пирогов и техните родители.

Близо 50 хиляди лева са били нужни за изграждането на площадката. Облагородени са и тревните площи. До детската площадка е посаден и сребърен бор, който ще се украсява за Коледа.

проф. Асен Балтов - изп. директор на УМБАЛСМ "Н.И.Пирогов": Нервната атмосфера, адрелинът, който изръсваме постоянно в спешните структури и в операционните, мисля, че е нещо, което това тука ще го подобри.

д-р Христо Шивачев - началник на Клиника по детска хирургия: Променя се облика на всичките детски клиники, родителите и малките ни пациенти оценяват тази разлика и са много възторжени от това, което се случва тука.

Откриването на обновените отделения ще бъде на 23 октомври.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Двама ранени при верижна катастрофа край Хасково
Двама ранени при верижна катастрофа край Хасково
Европейска система за професионално обучение на ученици в чужбина
Европейска система за професионално обучение на ученици в чужбина