НОВИНИ

Откриха нова книжарница в градинката до Народния театър в София

Нова книжарница беше открита в градинката до Народния театър в София. Тя е посветена на литературата на народните ни будители - Вазов, Левски, Ботев. В нея можем да намерим и книги от други български писатели и възрожденци.

bnt avatar logo
от Ирена Маринова
17:00, 30.10.2017
Чете се за: 00:38 мин.
Още
откриха нова книжарница градинката народния театър софия

Книжарница "Родолюбие" е реставрирана стара будка, в която е стоял регулировчикът на първия софийски трамвай през 1901г.

Васил Василев, Председател на Общобългарски комитет "Васил Левски": Докарахме я тук, аз я намерих на едно бунище, захвърлена за скрап. Взех я, реставрирах я и я сложих тук със съдействието на общината.

Тук читателите могат да се сдобият с книги, плакати, сувенири и други творби свързани с нашата история.

Васил Василев, Председател на Общобългарски комитет "Васил Левски": Аз се опитвам да събера всички тези книги, за да могат хората, които се интересуват или искат да купят на децата си, на внуците си някоя родолюбива книжчица, да знаят къде да отидат.

Книжарницата се открива в навечерието на празника на Народните будители, а организаторът на проекта иска да подбуди хората да знаят историята си.

Васил Василев, Председател на Общобългарски комитет "Васил Левски": Защото само така могат да видят бъдещето си. Човек, който не си знае историята, който я пренебрегва, който не знае какво представлява този народ, той не може да го обича.

Средствата от продажбите в книжарницата ще бъдат предоставени за подпомагане дейността на Общобългарския комитет "Васил Левски" и на фондация "Христо Ботев".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
60 години от посещението на Хо Ши Мин в България
60 години от посещението на Хо Ши Мин в България
Пътна полиция започва акция „Зима“ във Варна
Пътна полиция започва акция „Зима“ във Варна