COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Откриха новата канализация в Горна Оряховица

Премиерът Бойко Борисов и министърът на околната среда и водите Ивелина Василева откриха нова канализация в Горна Оряховица. Проектът за реконструкцията и доизграждане на канализацията обхваща седем улици с обща дължина километър и половина.

от Източник: БТА
11:30, 02.06.2016
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

Финансирането в размер на 1 081 301 лева е осигурено от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда /ПУДООС/.

Средствата, събрани по ПУДООС, са от екологични такси и санкции, припомни при откриването министър Ивелина Василева. Тя уточни, че през 2016 година 61 милиона лева от тези средства ще бъдат отделени за инвестиции.

Във Великотърновска област за последните две години средствата, отпуснати за проекти по ПУДООС, са били в размер на 6,5 милиона лева, а общият размер на инвестициите по ОП "Околна среда" за миналата година в региона възлиза на 131 милиона лева, уточни министър Василева.

В рамките на посещението си в Горна Оряховица министър-председателят Бойко Борисов се срещна и разговаря с част от хората, които живеят на ремонтираните улици. Той отбеляза, че е необходимо да се ремонтират и тротоарите.

Хората изразиха задоволство от ремонтите, но посочиха, че за да живеят по-добре, е нужно да бъдат увеличени пенсиите. Бойко Борисов и кметът на Горна Оряховица инж. Добромир Добрев обсъдиха възможността за финансиране на градския стадион и за ремонтни дейности в отдалечените от центъра на града квартали.

;
Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Мартина Апостолова е европейска изгряваща звезда на “Берлинале 2020"
Мартина Апостолова е европейска изгряваща звезда на “Берлинале 2020"
Що е то да къмпингуваш на Карадере? (СНИМКИ)
Що е то да къмпингуваш на "Карадере"? (СНИМКИ)