НОВИНИ

Откриха обновената Бургаска гара

Ремонтът продължи близо 2 години. По план той трябваше да приключи в края на март. Открита преди 87 години, гарата в Бургас никога не е имала такова сериозно обновяване

bnt avatar logo
от Веселин Григоров
19:48, 30.01.2016
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

Проектът е по Оперативна програма "Транпорт" е на стойност над 8 милиона лева. След реконструкцията на гарата в морския град, която е паметник на културата, е осигурена по всички възможни изисквания за енергоикономичност и са внедрени най-модерните условия за пътуващите.

Милчо Ламбрев - директор на НК "Железопътна инфрасктруктура": Погледнато е във всички аспекти и е в прекрасен ансамбъл с новопостроената автогара на Бургас. Хората ще имат всички удобства да се предвижват по най-бързия начин до морските ни курорти.

Министърът на транспорта съобщи, че предстои изграждането на ЖП възел Бургас, който ще има отклонение и достъп до летището.

Ивайло Московски, министър на транспорта: Което означава, че с тип лека градска железница ще може и туристическият поток, и жителите, и гостите на град Бургас да имат директна връзка с автогарата, ЖП-гарата и летището.Току-що обсъдихме и варианта до месец да приключи и проектирането на такава железопътна връзка със Слънчев бряг.

За реализирането на проекта ще бъдат необходими 60 млн. лв.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Да попаднеш в класация на Форбс
Да попаднеш в класация на "Форбс"
​Задава ли се глобална епидемия от вируса Зика?
​Задава ли се глобална епидемия от вируса Зика?